03 marec 2019, 18: 56

Zima je prima Izpostavljeno

Napisal Gres

Zadnje čase vsi kar pridno plezamo le objavlja se bolj slabo. Pretekli mesec je bil res super kar se vremena in prostih vikendov tiče tako da se je nablaro kar nekaj vzponov.
8.-9.2. z Nejcem (AK Vertikala) plezala v severni steni Planjave smer Palouz-Tschada. Imela sva odlične razmere ampak ker nisva bila preveč hitra sva na sestopu bivakirala.
17.2. sva z Metkom pobegnila iz tura AŠ in se odpravila v Belo grapo. S smerjo sva kar hitro opravila , kljub manjšim zapletom na vse zgodaj.
23.-24.2. končno je prišel na vrsto Kanjavec, ki si ga ogledujem že nekaj let. Namenjeni smo bili v Ceklinovo smer ampak smo zaradi slabših razmer v steni in majhne količine snega na koncu splezali kombinacijo Ceklinove smeri in smeri Debelakove. Plezal sem z Nejcem Turnšekom (AK Vertikala) in Demšar Borutom (AAO)
27.3. sem po šihtu splezal Teranovo smer, ki se je nato razvila v razvrat na ferajnu :D
2.3. smo Metkom in Drejcem iskali dobre razmere v Razorju in smo jih tudi našli! Plezali smo Zimsko smer ki smo ji dodali zgornji del Kaltenegerjeve smeri in izplezali na vrh Razorja. Sestopili smo smozi mlinarco k cestarski hisi kamor nas je prišel iskat rešitelj Kozjek.
3.3. Uroševa grapa, ki je kljub sončni legi ohranila dobre razmere je danes čez spustila dva malo ranjena mladeniča in pa dve brhki mladenki :D. (Gres, Kozjek, Ciganka in Neža) Petra je v zgornjem delu suvereno plezala v vodstvu. Neži pa čestitke za prvo zimsko smer.

Nazadnje urejano na 03 marec 2019, 18: 07

1 komentar

Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si