08 maj 2018, 07: 06

Trije mušketirji v Pakli Izpostavljeno

Napisal Ašram

Po tem, ko sta Boštjan Maček - Lomačina ter Miha Močnik - Gres v petek 27. 4. za praznik poskušala izpeljati okrnjeno varianto alpinistke z naskokom na Grossglockner in si je Maček v soboto "lizal" rane od krstnega poskusa turnega smučanja, smo se v nedeljo 29. 4. zarana Boštjan Maček - Lomačina, Matej Pivar - Birer ter sam odpravili v Paklenico, kjer je že bil del železničarjev.

Po prihodu v Paklo smo doživeli prvi šok, in sicer smo najprej pomislili, da je dan odprtih vrat z zastonj dobrotami in vstopnino, saj smo zaradi gneče morali avto pustiti že pred vhodom v park. Za prvi dan sem se sam odpravil z Markom Mavrijem - AO Celje Matica v Velebitaško (6a+, 350m), kjer sma večino časa v steni preživela v čakanju navez pred nama ter v občudovanju lepot narave ter izogibanju istrelkov golobov in lastovic, ki so krožile nad nama. Lomačina in Birer sta se odpravila v Bračni smjer (5c/c+, 200m) in sta v smeri uživala.

Po večernem bojnem posvetu in slovesu od dela železničarjev, ki so naslednji dan odšli domov, me je doletela ta čast, da sem se naslednji dan z Gresom soočil s svojim strahom, in sicer kačami, čeprav takorat v drugačni obliki, saj sva splezala smer Kača (6a+, 350m), ki pa se res kot kaka kača vije skozi stemo. Ob ponovni gužvi v smeri sva od slovaško plezalke zvedela, da so Tatre še zlasti primerne za zimsko plezarijo, ter da obstaja spletna stran z vrisanimi smermi (http://www.tatry.nfo.sk/). Birer se je ta dan z Mavrijem podal v smer Bora-Bora (6a, 250m), ki sta jo ocenila z res lepo 6a-ko. Maček pa si je ta dan vzel prosto, saj so bile rane (žulji) prehudi.

Za slovo od paklenice sem sam z Žigom Kobaletom - AO Celje Matica užival v lepotah Bora-Bore, Birer in Maček pa sta se podala v Pixie&Dixie (5a/a+, 100m). Po zadnji regeneraciji ob pivu smo premleli vtise in se nato odpravili po Jadranski magistrali zig zag proti domu, vendar so ob tem naše misli še bili pri ciljih in željah za prihodnje mesece.

Nazadnje urejano na 08 maj 2018, 09: 39
Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si