×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Več o piškotkih

Ime piškotka Izvor Namen piškotka in njegovo trajanje
Sejni piškotki www.aozeleznicar.org Piškotki zagotavljajo delovanje spletnega mesta. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
plg_system_eprivacy .www.aozeleznicar.org Piškotki omogočajo sprejemanje in zavračanje piškotkov na spletnem mestu. Veljavni so 30 dni.
joomla_user_state www.aozeleznicar.org Piškotki potrebni za prijavo v spletno mesto in objavljanje novičk. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

30 Julij 2018, 16: 26

Spominska Srečku Rihterju Izpostavljeno

Napisal Ciganka

Minilo je veliko časa od mojega plezanja, saj lanska sezona zame ni obrodila sadov (očitno me je oklestila toča) in sem želela spet malo potipati skalo. Minuli vikend (podaljšani) smo družinsko počitnikovali v G. Martuljku (hvala Željo) in zato je bil zame Vršič optimalen. Primoža sem teden dni prej “povabila”, če bil šel z mano kaj splezati na Vršič, on je zagrabil in izbral smer Spominska Srečku Rihterju. Zakaj pa ne, če "boš vodil navezo čez detajl(e )" :-). Smer se začne skupaj z Madono, nato pa se odcepi in gre v levo proti strmemu kaminu. Skala je kompaktna velik del smeri, seveda pa ne gre zanemariti “slovensko” skalo in je pač potrebno biti previden.  

Čas med plezanjem sva preživela v skorajšnji samoti, saj je bilo le nekaj pohodnikov, ki so šli po Hanzovi poti in proti slemenu. K temu je verjetno prispeval res lep dan in slovesnost pri Ruski kapelici.  

Fizično je šlo ok, s psiho pa sva se nekoliko skregali, tako da jo morem povabiti na kavo, da se zopet spoprijateljiva. 

Smer je lepa, deli smeri so precej strmi. Hvala Primož, da si me popeljal čez smer :)

 

Prijavite se za komentiranje
© 2018 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani: dpoint.si