×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Več o piškotkih

Ime piškotka Izvor Namen piškotka in njegovo trajanje
Sejni piškotki www.aozeleznicar.org Piškotki zagotavljajo delovanje spletnega mesta. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
plg_system_eprivacy .www.aozeleznicar.org Piškotki omogočajo sprejemanje in zavračanje piškotkov na spletnem mestu. Veljavni so 30 dni.
joomla_user_state www.aozeleznicar.org Piškotki potrebni za prijavo v spletno mesto in objavljanje novičk. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

29 September 2017, 10: 45

Zadnje dejanje alpinistične šole 2016/17 Izpostavljeno

Napisal

Pretekli vikend se je odvilo še zadnje dejanje alpinistične šole in sicer se je mladež gnalo na ledenik pod Grossglocknerjem, da bi se jim ledeniško tehniko pobliže pokazalo. Vreme je obetalo, kar je pač obetalo in tako smo v soboto zjutraj zakorakali proti pobeljenim vršacem. Vsak v svojem tempu in mislih smo pririnili do snežnih zaplat v bližini koče in postavili naše platnene strehe. Sledil je še dostop do ledenika in demonstriranje tehnike, vadba, mučenje, škripcanje, aretiranje, spuščanje, dviganje, švicanje, vijačenje, praskanje, padanje in vse ostalo, kar spada zraven ledeniške tehnike. Pozno popoldne in večer sta minila v kuhanju, jedači in kobacanju v šotore. Noč je minila brez posebnosti, jutro nas je pozdravilo s pobeljeno pokrajino in meglicami. Bratstvo in enotnost sta razpadla, del ekipe se je podal proti koči na 3500 m, še manjši del se je podal vse do vrha Velikega kleka, medtem ko je druga polovica ostala v bazi, štirje pa smo se povzpeli po grebenu na Fanatkogel. Presentljivo lepa tura, dobra plezarija in za malinovce odličen uvod v praskanje po skali. Še enkrat se je pokazalo, da je v bregih fajn :)

 

Nazadnje urejeno v 29 September 2017, 14: 31
Prijavite se za komentiranje
© 2018 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani: dpoint.si