×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Več o piškotkih

Ime piškotka Izvor Namen piškotka in njegovo trajanje
Sejni piškotki www.aozeleznicar.org Piškotki zagotavljajo delovanje spletnega mesta. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
plg_system_eprivacy .www.aozeleznicar.org Piškotki omogočajo sprejemanje in zavračanje piškotkov na spletnem mestu. Veljavni so 30 dni.
joomla_user_state www.aozeleznicar.org Piškotki potrebni za prijavo v spletno mesto in objavljanje novičk. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

03 Oktober 2017, 10: 24

Domači bregi so lepi Izpostavljeno

Napisal

Zadnji vikend pred odpravo je ponudil lepo vreme in tako sva soboto preživela v Kalu, nedeljo pa v Kamniških planinah. Za jesen odlična tura je Virens in Južni raz Skute. Tako sva ne preveč zgodaj, s pašnim korakom ostarelega gamsa, zastavila pod Kogel. Jutro je bilo toplo in sončno, hoja prijetna in hitro sva se znašla pod steno, kjer pa je bilo že nekaj somišljenikov. K sreči so naju obdajali boljši plezalci, ki so se v širokem loku ognili lahkega Virensa :). Plezanje v topli skali je šlo tekoče, proti vrhu so se sicer prikradle prve meglice, a to ni zmotilo prešernega vzdušja. Na robu stene zvijeva vrv in se podava v meglo pod vstop v Južni raz. Gosta megla naju med malico na vstopu v smer malo preseneti, a sva odločena, da nadaljujeva. Obrneva lahko še vedno. In kmalu je postalo jasno, da sva se pravilno odločila. Vreme je bilo iz metra v meter lepše, topleje, skladno z lepoto smeri in kakovostjo skale. Visoko v razu, sonce in modro nebo nad nama, megla globoko pod nama, to je življenje! Na vrhu Skute sva pozno popoldne, toplo sonce naju greje in sendvič ni še nikoli tako teknil. Družbo nama delajo kavke, ki se verjetno čudijo širokim nasmehom na najinih obrazih. Ko bi le vedele... :). Do bivaka sva sestopila ravno v trenutku, ko je dan ugasnil in legel k počitku, tako da sva s čelko na glavi žvižgajoče zakorakala v temno noč - smer dolina. Pogrešal bom domače brege, a tudi Nepal ne bo razočaral :).  

Nazadnje urejeno v 03 Oktober 2017, 12: 54
Prijavite se za komentiranje
© 2018 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani: dpoint.si