×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Več o piškotkih

Ime piškotka Izvor Namen piškotka in njegovo trajanje
Sejni piškotki www.aozeleznicar.org Piškotki zagotavljajo delovanje spletnega mesta. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
plg_system_eprivacy .www.aozeleznicar.org Piškotki omogočajo sprejemanje in zavračanje piškotkov na spletnem mestu. Veljavni so 30 dni.
joomla_user_state www.aozeleznicar.org Piškotki potrebni za prijavo v spletno mesto in objavljanje novičk. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

29 Januar 2018, 22: 37

Veliki plani Izpostavljeno

Napisal David K

Veliki plani, ki sem jih imel za ta vikend, začenši s petkom, so se mi podrli kot hiša iz kart. V petek čudno vreme, v soboto pa varuška. Sem se pa zato v nedeljo uspel priključiti Slavcu in Lukovi kompaniji. Trije na smučkah in dva peš smo se odpravili z Rudnega polja, čez Konjščico do Studorskega prevala. Tam sem si še sam nadel dereze. Ugotovil sem namreč, da bom s smučmi prej nižje kot višje. Kdor pravi, da so srenači brez veze, živi v veliki zmoti. Luka in Slavc sta namreč prav zaradi tega dela opreme prišla čisto do vrha Velikega Draškega vrha. Po parih fotkah in krajši malici, smo odsmučali lepe in kar strme brege VDV-ja.

Potem smo krenili še na Srenjski preval, kjer smo pustili smuči in palice. S cepinom v roki in derezami smo opravili še z Malim Draškim vrhom. Smučanje s tega vrha priporočam le zelo izkušenim, ker je taprav breg. Na povratku do smuči, smo srečali tudi mlajši par. Boljša polovica je bila tako razgreta, da takih še poleti ne vidiš veliko. Kljub temu smo se odpravili naprej po grebenu do Viševnika. Še enkrat smo se malo podprli, potem pa v zares odličnih razmerah odsmučali do izhodišča naše ture. Med tem časom sta se tudi ostala dva člana vrnila z VDV-ja. Med srebanjem piva, pa smo opazovali trening našega biatlonskega šampiona Jakova Faka.

Imeli smo super pogoje, odličen sneg in še boljše razglede!

 

Nazadnje urejeno v 30 Januar 2018, 07: 55

1 komentar

Prijavite se za komentiranje
© 2018 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani: update.si