×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Več o piškotkih

Ime piškotka Izvor Namen piškotka in njegovo trajanje
Sejni piškotki www.aozeleznicar.org Piškotki zagotavljajo delovanje spletnega mesta. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
plg_system_eprivacy .www.aozeleznicar.org Piškotki omogočajo sprejemanje in zavračanje piškotkov na spletnem mestu. Veljavni so 30 dni.
joomla_user_state www.aozeleznicar.org Piškotki potrebni za prijavo v spletno mesto in objavljanje novičk. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

02 April 2018, 23: 22

Korab (2764 m) - 2. najvišji v rajnki naši Izpostavljeno

Napisal

Z albanske strani smo se 21. 3. 2018 povzpeli na Korab (v nekdanji Jugoslaviji druga najvišja gora za Triglavom). Korab leži na meji med Makedonijo in Albanijo. V Albaniji ga imenujejo Korab, v Makedoniji pa Golem Korab, kar pomeni Veliki Korab.

Z Brnika sem imel let v Prištino. Zaradi slabih vremenskih razmer je letalo pristalo v Skopju, nato sem se še dobre štiri ure peljal z na avtobusom do Prizrena, kjer me je čakal prijatelj Himi, s katerim sva se nameravala povzpeti na Korab in smučati z vrha.

Čez dan je zapadlo 15 cm snega in ponoči še 15 cm, vremenske razmere so bile izredno neugodne, zato sva na vzpon čakala dva dni. Dostop pod Korab je bil z albanske strani možen le z vozilom na pogon 4 x 4. Avto so nama posodili kolegi iz PD Shari. Pridružili so se nama še trije člani PD Shari.

V vasi Radomira, 1260 m, ki je izhodišče na Korab, smo v soboto zjutraj krenili na pot. Na višini 2500 m smo morali sneli smuči, kajti megla, sneg in veter pri temeperaturi -17 stopinj niso popuščali. Tik pred vrhom so se vremenske razmere malo umirile. Ob spustu se je vreme izboljšalo, tako da je bil razgled boljši. 

Vrnili smo se v Prizren, kjer sem prespal. Naslednje jutro sem iz Prištine poletel na Brnik.

Avtor: Silvo Vrhovec

Željo

Sirota mila Jera

Prijavite se za komentiranje
© 2018 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani: dpoint.si