×

Sporočilo

Piškotki

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

Več o piškotkih

Ime piškotka Izvor Namen piškotka in njegovo trajanje
Sejni piškotki www.aozeleznicar.org Piškotki zagotavljajo delovanje spletnega mesta. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
plg_system_eprivacy .www.aozeleznicar.org Piškotki omogočajo sprejemanje in zavračanje piškotkov na spletnem mestu. Veljavni so 30 dni.
joomla_user_state www.aozeleznicar.org Piškotki potrebni za prijavo v spletno mesto in objavljanje novičk. Veljavni so do zaprtja spletnega brskalnika.
Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

Silvo Vrhovec

Silvo Vrhovec

26.8.2018 sva se Silvo Vrhovec (AO Železničar) in Abdurahim Abdushi – Himi (SHB Sharri PZ) odpeljala v Švico. Najin cilj je bil Eiger, smer Mittellegi Grat. V mestu Grindenwald, ki je na nadmorski višini 1034m, sva prespala v hostelu (Mountain Hostel). Od tod se zelo lepo vidi severna stena gore Eiger.                                                            

Naslednji dan naj bi se odpravila do koče Mittellegihute, kjer sva imela rezervirano prenočišče. Sporočili so nama, da bodo kočo zaradi slabih vremenskih razmer zaprli in da bo odprta šele čez 2 dni, v primeru izboljšanja vremena. Spremenila sva načrt in se z zobato železnico odpeljala na sedlo Jungfraujoch(3454m), ki je izhodišče za vzpon na Mönch. Izbrala sva smer preko Jugozahodnega grebena. Težavnost smeri je Assez Difficile AD, UIAA III. Od Jungfraujocha sva šla preko ledenika in po približno pol ure prispela do prepoznavnega skalnega stolpa, kjer se začne smer. Preplezala sva kamin težavnosti III in nato nadaljevala po grebenu (skala, sneg) težavnosti II-III do višine 3800m. Zadnjih 300m sva hodila po snežnem grebenu (težavnost II, 35°) do vrha.                                                                     

Z vrha sva se spustila preko zelo izpostavljenega južnega grebena (normalna smer), težavnost AD-, UIAA II, do meteorološke postaje. Tu je skala malo lažja. Prišla sva do svedrovca pri katerem sva naredila abzajl in se spustila na ledenik na 3650m. Nato sva hodila še pol ure in prispela nazaj do sedla Jungfraujoch.

© 2018 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani: dpoint.si