×

  Sporočilo

  Piškotki

  Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na tej spletni strani?

  Piškotkov niste sprejeli. Še vedno si lahko premislite.

  Plezalni center

  Pozdravljeni na strani Plezalnega centra AO Železničar.

  O projektu

  Plezalni center AO Železničar (PCAOŽ) je projekt članov AO Železničar (AOŽ), ki smo svoj prosti čas namenili izboljšanju možnosti treninga in druženja na odseku. V ta projekt smo bili zaradi napovedi rušenja starih prostorov pravzaprav prisiljeni, a smo po dogovoru s Slovenskimi železnicami in Planinskim društvom Železničar glede novih prostorov v tem videli priložnost za izboljšanje stanja. Nešteto prostovoljskih ur, vloženih znatnih sredstev in uničenega orodja kasneje je stara kurilnica postala pravi mali plezalni hram.

  PCAOŽ je svoja vrata za vadbo odprl februarja 2016 in članom ter tečajnikom alpinistične šole AO Železničar nudi kakovostni trening plezalne tehnike, vzdržjivosti in moči. Plezalni del PCAOŽ vključuje sektor Stena, sektor Boulder, sektor Hodnik, sektor Mišica in sektor Manever. V plezalnem prostoru so na voljo tudi drugi pripomočki, ki pomagajo pri izvajanju dobre plezalne vadbe. Spremljevalni del PCAOŽ pa vključuje WC in prostor za druženje. 

  Predavalnica 2

   

  Sektor STENA

  Sektor Stena je namenjen plezanju v višave. Ponuja tri odseke višine cca 7,5 metrov različnih naklonov in zahtevnosti. Na sektorju Stena je potrebno varovanje z vrvjo.

  AOZ Sektor Stena

   

  Sektor BOULDER

  Sektor Boulder je namenjen plezanju lažjih in težjih balvanskih problemov. V višino sega cca 4 metre in ponuja različne naklone in volumenske oblike. Celotna površina je opremljena z blazinami, ki poskrbijo za varnost plezalcev.

  AOZ Sektor Bolder

   

  Sektor HODNIK

  Sektor Hodnik je namenjen ogrevanju in piljenju plezalne tehnike. Ponuja različne oprimke in steno tako pozitivnega, kot negativnega naklona. Celotna površina je opremljena z blazinami, ki poskrbijo za varnost plezalcev.

  AOZ Sektor Hodnik

   

  Sektor MIŠICA

  Sektor Mišica sestavljata Campus board in Peg board. Namenjeni so specifičnim treningom tistih, ki želijo svoje plezanje prestaviti na najvišji nivo.

  AOZ Sektor Misica 2

   

  Sektor MANEVER

  Sektor Manever je namenjen vsem, ki bi želeli obnoviti oz. utrditi svoje znanje vrvnih manevrov. V ta namen smo del visoke stene opremili s svedrovci tako, da omogočajo izvajanje spuščanja po vrvi, samoreševanja, reševanje ponesrečenca in vadbe gibanja naveze.

  AOZ Smeri

   

  Termini plezanja in Hišni red PCAOŽ

  Plezanje je omogočeno v času objavljenih terminov, ko ekipa dežurnih poskrbi za nemoten dostop do prostorov in izvajanja aktivnosti skladno s Hišnim redom PCAOŽ.

  Detajl

   

  Kontakti PCAOŽ

  - Skrbnik PCAOŽ - Peter Pečar - Pero (040 517 537)
  - Koordinator dežurstev in aktivnosti: Luka Klobučar - Klobuk (031 693 859)

   

  Naše lokacije

  Prostori se nahajajo na servisnem območju Slovenskih železnic. Do prostorov se dostopa s Parmove ulice.

  PCAOZ objekt

  Zahvala

  Projekta PCAOŽ ne bi bilo brez:
  - članov AOŽ, ki so pomagali pri gradnji, urejanju formalnosti in zbiranju sredstev,
  - PD Železničar in Slovenskih železnic, ki so omogočili prostor,
  - sponzorjev, ki so prispevali finančna in materialna sredstva: Citywall d.o.o., Pod Skalo - B&B, Hostel in Pub, Ilumium d.o.o., Mercator d.d., Sij d.d.

   

  © 2017 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani: update.si