Naše matično Planinsko društvo Železničar Ljubljana vabi člane na 40. pohod "Štampetov most", posvečen splošni stavki železničarjev davnega 15. aprila 1920. Letos bo pohod izveden 13. aprila 2019. Zborna mesta so ali na Železniški postaji Ljubljana - Tir 3 ob 8:15, ali na Železniški postaji Borovnica ob 8:35. Prevoz tja in nazaj, ter okrepčilo na poti je vključeno v štartnino, ki znese 5,00 €. Več informacij najdete na spletni strani PD Železničar Ljubljana.

Stampetov most

Foto: Željo

V sredo, 27. 3. 2019, ob 20:15, bomo na ferajnu (PCAOŽ) v sklopu družabnih večerov gostili lanskega prejemnika priznanja za življenjsko delo na področju alpinizma - Rada Kočevarja, ki nam bo opisal svojo več kot 75 let dolgo plezalsko pot. Svoje zgodbe je združil tudi v knjigi Tista lepa leta, ki vam bo ta dan na voljo, da z njo obogatite svojo domačo knjižnico. Pa še podpisal vam jo bo. ;)
Kočevar Blazina Zupan Kersic
📸 arhiv Rada Kočevarja (na fotografiji prvi z leve)
Rado Kočevar je predstavnik alpinistov prve povojne generacije, ki je korenito spremenila dotedanji pristop do slovenskega alpinizma. Zgledovala se je po mojstrih dolomitskih skalnih smeri, dvignila mejo preplezanih težav v skali do zgornje šeste stopnje in v domači alpinizem prvič vnesla nekaj športnega duha. V zimski alpinistiki je napredovala v vse težjih ponovitvah in vedno pogosteje obiskovala granitne vršace Centralnih Alp, je na spletni strani PZS zapisala Komisija za alpinizem.
 

Stran 1 od 8

© 2019 Alpinistični odsek Železničar