Naša člana Klemen Kastelic in Barbi Viltužnik sta se lani odpravila po plezalno doživetje v Oman. Svoje dogodivščine bosta predstavila v sredo, 19. aprila 2023 ob 20h. Vabljeni v PC AOŽ!

Barbi in Klemen

 

Spoštovano članstvo,

vabimo vas na že 6. ŽILETOV ČASTNI KROG, ki se bo odvijal v soboto, 13. maja 2023.

Žiletov častni krog je akcija članov odseka, ki se na športen način poklonijo našemu tovarišu Sašotu Žitniku - Žiletu, ki nas je mnogo prezgodaj nesrečno zapustil pred 6 leti (13. 5. 2017).Tradicionalno je poleg obiska groba v Kočevju v programu tudi potovanje od ferajna do Kočevja.

POZOR! Zaradi izjemno slabe vremenske napovedi dogodek prestavljamo za teden dni na 20. 5. 2023!

ZCK2018

1. Tekaška sekcija

Samostojno organizirane skupine celotno pot premagajo štafetno. Najbolje se izkaže organizacija v trojkah, kjer se ekipa menjuje v teku, spremljanju na kolesu in podpornem vozilu.

Okvirna trasa: 65 km in 450 višinskih metrov

2. Kolesarska sekcija

Skupina kolesarjev prekolesari pot od ferajna do Kočevja po večinoma gozdnih cestah. Skupina si mora sama zagotoviti prevoz nazaj. Tokratno kolesarsko potovanje je organizirano kot turno kolesarska tura PD Železničar Ljubljana in jo bo vodil naš Robi. Bolj natančno bo informacije glede poteka ture posredoval v ločenem vabilu.

Okvirna trasa: 75 km in 1600 višinskih metrov

3. Družinska sekcija
Družinska sekcija pričaka tekače in kolesarje ob 15:00 na pokopališču v Kočevju.

Jana in Borja sta se v času zadnjih poletnih počitnic odpravili na popotovanje po Peruju in Boliviji. Pot ju je med drugim zanesla tudi v slikovito pogorje Cordillera Real. O tem in še marsičem drugem bomo ob podpori fotografij lahko prisluhnili v sredo, 15. februarja 2023, ob 20:00 (po predavanju alpinistične šole) v predavalnici Plezalnega centra AO Železničar.

Se vidimo.

Peru

Vabljeni, da se nam v sredo, 15. marca 2023, ob 20:00 pridružite v predavalnici Plezalnega centra AO Železničar, kjer nam bo naš alpinistični inštruktor Bojan Caf preko slik in posnetkov predstavil nekaj njegovih najlepših turnih smukov z alpskih tri in štiritisočakov. Njegovo predavanje bo začel z nam najbližjim Ankoglom po bolj neobičajni poti in končal z Monte Roso direktno iz doline...

Se vidimo.

2023SmučanjeAlpeCaf

Vir fotografije: Bojan Caf

Skladno s Pravilnikom AOŽ sklicujem Zbor članov AO Železničar, ki bo v sredo, 1. 2. 2023, ob 20:00 v prostorih odseka (Plezalni center AO Železničar, Parmova 35, 1000 Ljubljana).

ZBOR 2023

Dnevni red:

 1. Preverjanje sklepčnosti 
 2. Volitve delovnega predsedstva
 3. Poročilo o delovanju Alpinističnega odseka Železničar v letu 2022
 4. Poročilo o delovanju Sveta alpinistov v letu 2022
 5. Poročilo o delovanju Alpinistične šole (2021/2022)
 6. Volitve organov AOŽ (načelnik, namestnik, tajnik, blagajnik in nadzorni odbor)
 7. Seznanitev z ostalimi nosilci nalog
 8. Razno

Kandidiranje za organe AOŽ:

Kandidati pošljite svoje ime in priimek ter naziv funkcije oz. organ, za katerega bi kandidirali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do 27. 1. 2023.  Pogoj za kandidaturo je članstvo v AO Železničar (PD Železničar Ljubljana). Zaželeno je, da vlogi za kandidaturo dodate še ideje in usmeritve za delovanje odsea v naslednjem mandatnem obdobju. Kandidaturo lahko v skrajnem primeru oddate tudi ustno na zboru samem. 

Razpisana mesta:

1. Člani Upravnega odbora: 

 • Načelnik/ca
 • Namestnik/ca načelnika
 • Blagajnik/čarka
 • Tajnik/ca

2. Člani Nadzornega odbora (skupno trije člani)Stran 1 od 13

© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si