DRUŽABNI DOGODEK - MARTA KREJAN ČOKL

V sredo, 20. marca 2024, ob 20. uri vas vljudno vabimo na predavanje z naslovom Prvi 'babji' tabor v PC AOŽ, ki ga bo izvedla Marta Krejan Čokl.

Marta Krejan Čokl je članica AK Ravne na Koroškem, vodja alpinistične šole, alpinistka in strastna ledna plezalka. Z alpinizmom je začela po končanem študiju, zelo kmalu pa je začela opozarjati nase z resnimi preplezanimi smermi. Udeleževala se je klubskih odprav na Hrvaškem, v Albaniji in Boliviji, preplezanih ima približno 20 prvenstvenih smeri, leta 2012 pa je postala prva alpinistična inštruktorica na Koroškem. Zadnjih 13 let je članica uredniškega odbora Planinskega vestnika in ena od najprepoznavnejših avtoric v tej reviji.

Planinska zveza Slovenije ji je letos podelila zlati častni znak za prispevek k alpinizmu in za dolgoletno prepoznavno delo pri Planinskem vestniku.

Pred kratkim ste jo lahko gledali v vlogi Pavle Jesih v filmu Viharnik z roba, na tokratnem predavanju pa nam bo predstavila prvi ženski alpinistični tabor v Vratih leta 1949.

Dobrodošli

 

marta.jpg

© 2024 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si