Plezalni center

Pozdravljeni na strani Plezalnega centra AO Železničar.

O projektu

Plezalni center AO Železničar (PCAOŽ) je projekt članov AO Železničar (AOŽ), ki smo svoj prosti čas namenili izboljšanju možnosti treninga in druženja na odseku. V ta projekt smo bili zaradi napovedi rušenja starih prostorov pravzaprav prisiljeni, a smo po dogovoru s Slovenskimi železnicami in Planinskim društvom Železničar glede novih prostorov v tem videli priložnost za izboljšanje stanja. Nešteto prostovoljskih ur, vloženih znatnih sredstev in uničenega orodja kasneje je stara kurilnica postala pravi mali plezalni hram.

PCAOŽ je svoja vrata za vadbo odprl februarja 2016 in članom ter tečajnikom alpinistične šole AO Železničar nudi kakovostni trening plezalne tehnike, vzdržjivosti in moči. Plezalni del PCAOŽ vključuje sektor Stena, sektor Boulder, sektor Hodnik, sektor Mišica in sektor Manever. V plezalnem prostoru so na voljo tudi drugi pripomočki, ki pomagajo pri izvajanju dobre plezalne vadbe. Spremljevalni del PCAOŽ pa vključuje WC in prostor za druženje. 

Predavalnica 2

 

Sektor STENA

Sektor Stena je namenjen plezanju v višave. Ponuja tri odseke višine cca 7,5 metrov različnih naklonov in zahtevnosti. Na sektorju Stena je potrebno varovanje z vrvjo.

AOZ Sektor Stena

 

Sektor BOULDER

Sektor Boulder je namenjen plezanju lažjih in težjih balvanskih problemov. V višino sega cca 4 metre in ponuja različne naklone in volumenske oblike. Celotna površina je opremljena z blazinami, ki poskrbijo za varnost plezalcev.

AOZ Sektor Bolder

 

Sektor HODNIK

Sektor Hodnik je namenjen ogrevanju in piljenju plezalne tehnike. Ponuja različne oprimke in steno tako pozitivnega, kot negativnega naklona. Celotna površina je opremljena z blazinami, ki poskrbijo za varnost plezalcev.

AOZ Sektor Hodnik

 

Sektor MIŠICA

Sektor Mišica sestavljata Campus board in Peg board. Namenjeni so specifičnim treningom tistih, ki želijo svoje plezanje prestaviti na najvišji nivo.

AOZ Sektor Misica 2

 

Sektor MANEVER

Sektor Manever je namenjen vsem, ki bi želeli obnoviti oz. utrditi svoje znanje vrvnih manevrov. V ta namen smo del visoke stene opremili s svedrovci tako, da omogočajo izvajanje spuščanja po vrvi, samoreševanja, reševanje ponesrečenca in vadbe gibanja naveze.

AOZ Smeri

 

Termini plezanja in Hišni red PCAOŽ

Plezanje je omogočeno v času objavljenih terminov, ko ekipa dežurnih poskrbi za nemoten dostop do prostorov in izvajanja aktivnosti skladno s Hišnim redom PCAOŽ.

Detajl

 

Kontakti PCAOŽ

- Koordinator dežurstev in aktivnosti: Dino Cesar - Dinč (o3o 3gb b3o)

 

Naše lokacije

Prostori se nahajajo na servisnem območju Slovenskih železnic. Do prostorov se dostopa s Parmove ulice.

PCAOZ objekt

Zahvala

Projekta PCAOŽ ne bi bilo brez:
- članov AOŽ, ki so pomagali pri gradnji, urejanju formalnosti in zbiranju sredstev,
- PD Železničar in Slovenskih železnic, ki so omogočili prostor,
- sponzorjev, ki so prispevali finančna in materialna sredstva: Citywall d.o.o., Pod Skalo - B&B, Hostel in Pub, Ilumium d.o.o., Mercator d.d., Sij d.d.

 

© 2024 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si