06 november 2018, 16: 29

Počitnice v Paklenici Izpostavljeno

Napisal
Paklenica Paklenica

Med 31.10. in 4.11. se je majhna delegacija Železničarjev odpravila v Paklenico. Nekateri smo prvič tipali ostro pakleniško skalo (in na njej pospešeno obrabljali plezalke), drugi so že točno vedeli, kam se gre na kavo/pivo.

In kaj smo počeli/ugotovili?

  • Kljub neobetavni vremenski napovedi smo vsak dan plezali. In nekatere dni tudi sušili opremo, a to je že druga zgodba. Klima, ki greje na 30°C in piha direktno na premočene obleke in čevlje, preverjeno dela čudeže. Vsaj pri sušenju, na splošno počutje prisotnih in kakovost spanca tovrstna vročina ne deluje najbolje.
  • Ajda po prisilni pavzi spet pleza. Držimo pesti, da bo z gležnjem sčasoma še boljše!
  • Spužva je Matjaža in Anžeta popeljal čez Danajo (5b), nato pa so zlezli še Brid za veliki čekić (5b+). Bojda je bilo noro dobro. Kot pingvini so se tlačili skozi kamin in se borili z zahtevnimi prečkami. Matjaž je imel še cel večer nasmeh na (nekoliko utrujenem) obrazu.
  • Mlajši pripravniki so vrhunsko izpeljali “palačinka party”. Spužva obvlada peko in dinamično obračanje palačink.
  • Manca me je popeljala čez Bora Boro (6a). Moje občudovanje je raslo iz cuga v cug in doživelo kulminacijo tam nekje med 5m oddaljenima svedroma sredi neradodarne plate v 6a-jki. Smer mi je bila zelo všeč, super za naplezat se, za povrh pa še razgledi na morje. Manca je smer seveda zlezla prosto, jaz pa sem vendarle plezala v A0a kuku. ;)
  • Zala je splezala svojo prvo (in drugo in tretjo in …) smer v enakovredni navezi. Bravo in naj jih bo še veliko!
  • Rašičani so organizirali “žurko ferajnov”, kjer so skupaj s Kranjčani prikazali občudovanja vredno predstavo. Ampak jaz nisem specialist za te reči, vprašajte koga drugega. Če se še spomni. :P
  • V Paklenici se počutiš kot doma, neslovenci so v manjšini. Ali pa njihovi glasovi med stenami kanjona ne odmevajo tako bučno.
  • Uspešno smo namestili (in pobrali) tudi nekaj metuljev in zatičev. Hvala Mihatu in Mateju, ki sta nam jih posodila! :)
  • Nekateri so uspeli priti celo do morja in malo počofotati. Drugi smo za takšne otročarije pač preresni in smo se raje kopali v dežju. Še posebno resnost so izkazali Blaž, Matjaž in Zala, ki so smer Oprosti mi pape preplezali v nalivu (in bili nad smerjo vseeno navdušeni). Zgleda je res luštna.

Plezali smo (nekatere smeri v navezah z Anžetom V, Janezom K, Markotom G in Petrom H iz AO Rašica): Oliver Dragojević, Bijela rampa, Oprosti mi pape, Nosorog, Zubatac, Izdruženo rebro, Josipa Debeljaka, Tinin smjer in njena desna varianta, Sjeverno rebro, Flex & Rex, Celjski stup, Danaja, Brid za veliki čekić, Bora bora, Juha, Dreaming the lost friends, Zimski cvijet.

Za vas smo uživali: Ajda T, Rok S, Tea B, Spužva, Blaž V, Manca F, Zala S, Belić in jaz.

(slike smo prispevali vsi po malem)

Nazadnje urejano na 06 november 2018, 21: 05

1 komentar

Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si