11 januar 2021, 10: 48

Najboljše v Osrednjeslovenski regiji :) Izpostavljeno

Napisal Vid

Glede na trenutno situacijo glede omejitev gibanja so edini visokogorski turni smuki v Osrednjeslovenski regiji mogoči v KSA. Skrbele so me samo morebitne slabe lavinske razmere glede na vremensko dogajanje tekom tedna.

Pa sva z Mihom (AO Kranj) sklenila, da greva pogledat, če ne drugega greva dokler bo varno potem pa obrneva.
Zjutraj malo pred 7:00 parkirava na parkingu nad kočo v Kamniški Bistrici, saj brez terenskega vozila težko prideš dosti dalje. Smuči na ruzak in gasa v breg. Višja snežna odeja se začne šele pri Jermanci, ker pa je bila gaz pešakov zelo dobra, sva smuči nosila do zastave nad kočo. Že pri vzponu sva ugotavljala, da bodo smučarske razmere zelo dobre.

Prvih 300 metrov je bilo zares božanskih. Pršič brez klože in razlog za vriskanje med smučanjem. Paziti je samo potrebno, da ne zaviješ preveč proti steni Planjave, saj teren v tistem delu po mojem ni ravno stabilen. Približno 150m nad Pastirci pa se začne napihana kloža, ki včasih malo pokvari zavoje. Pod Pastirci je v gozdu snega dovolj za normalno smuko med drevesi, ki je bil podoben malenkost ojuženemu pršiču. Pri smučanju sva izbrala linijo malo bolj desno od pešpoti in tako samo z malo poganjanja prišla do parkinga na Jermanci, od kjer sva odsmučala po zabetonirani cesti do avta. Prvič od kar smučam sem se s smučmi pripeljal do avta v KB. Celo turo sva imela sonček in skoraj brezvetrje.
Se pa lahko dobre razmere hitro spremenijo s kakšno otoplitvijo ali novo pošiljko.

#ostanitezravi

Nazadnje urejano na 11 januar 2021, 11: 09
Prijavite se za komentiranje
© 2022 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si