Žiletov častni krog

Drage članice in člani AO Železničar!

Ob prvi obletnici tragičnega Žiletovega odhoda vas vabimo na samoupravni spominski dogodek "Žiletov častni krog". Dogodek je družabno-rekreativne narave in je primeren za vsakogar. Potekal bo v soboto, 12.5.2018, na relaciji ferajn – Kočevje (jezero) – grad Fridrihštajn.

ŽČK2018m

Vsi, ki smo poznali Žileta vemo, da je poleg gora neizmerno ljubil tek in dolge ter naporne tekaške preizkušnje. Njemu v spomin se bomo člani podali na tek od ferajna v Kočevje, kjer je Žile živel in se predajal radostim narave. Tek bomo zaključili s krogom okoli Rudniškega jezera, kjer je Žile 2016 zmagal na lokalnem rekreativnem teku. Tek bo potekal štafetno po naknadno določeni trasi. Trasa bo predvidoma potekala po vzporednih cestah na relaciji proti Kočevju in je dolga cca. 70 km. Ideja je, da se osnujejo enakovredne ekipe po avtomobilih, ki bi skupaj štafetno pritekle do Kočevja. Vsak del poti preteče vsaj en član, lahko pa tudi več članov hkrati ali pa kdo celotno traso. Vsem ekipam bo vodilo medsebojna pomoč in redno javljanje koordinatorju teka. Na trasi bodo zasnovane kontrolne točke, kjer naj bi potekale menjave tekačev in oskrbovanje. Vsak avtomobil bo založen s pijačo in hrano ter tako zmožen poskrbeti za člane svoje in tovariških ekip. Za namen dogodka si bomo izdelali tekaške majice z enostavnim, spominskim tiskom, katerih stroške bomo pokrili udeleženci (cca. 7€ do 15€). Ob zaključku dogodka je predvideno druženje s piknikom. Po svojih zmožnostih bo prispevala ferajnovska malha.

Možno je, da se dogodka udeležite tudi s kolesom. Za vse udeležence, tekače, kolesarje in šoferje, velja, da se dogodka udeležujejo na lastno odgovornost in da je potrebno upoštevati vse varnostne standarde ter cestno prometne podpise in režime.

Okviren program dogodka je sledeč:

- 5:45 Zbor tekačev, spremljevalcev, navijačev... pred Ferajnom
- 5:55 Nagovor načelnika
- 6:00 Start tekačev
- 14:00 do 18:00 Prihod tekačev v Kočevje in tek okoli jezera
- 17:20 Zbor ob Kočevskem jezeru za pohod na Fridrihštajn
- 17:30 Pohod na Fridrihštajn
- 19:00 Kratek spominski nagovor na Fridrihštajnu
- 20:30 Odhod proti Ljubljani
- 21:30 Piknik in druženje

Vsi interesenti in tisti, ki bi pri dogodku radi kakorkoli sodelovali, se vpišite v tabelo do srede 25. 4. 2018. Vabljeni ste vsi, kot tudi vaši bližnji. Pred dogodkom bomo imeli še kratek sestanek, kjer bomo uskladili podrobnosti.

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete name ali na Rambota (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Kdor živi v srcu svojih dragih ni mrtev, še naprej ostaja navzoč v njihovem življenju. (Immanuel Kant)

 

Član organizacijskega odbora: Boštjan Tomplak - Bošt

© 2024 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si