30 maj 2020, 19: 54

Malo mešano Izpostavljeno

Napisal Komandos

Da napišem še jaz nekaj besed, kaj se je dogajalo zadnje tri tedne.

V soboto sva s Primožem začela z vplezavanjem nad Bohinjskim jezerom v steni Govica. Vroče, kosmato, malo podrto, ampak sila zabavno. Cel čas sva imela prečudovit pogled na jezero, kar je vsaj malce odtehtalo prvomajsko Paklenico. Otvorila sva tudi kopalno sezono v jezeru. Ampak samo za par sekund.

Naslednja pleža s Primožem je bila v Ratitovcu na mrzlo vetrovno nedeljo. Prvo sva plezala Avrikelj, potem še sosednjo Spominsko smer Čerin Miran in sredi stene prišla nazaj v Avrikelj, potem bluzila malo po svoje in izplezala nekje vmes na vrh. Nisva se mogla načuditi kvaliteti skale, ki se lahko primerja z dolomitsko. Amejzing.

Na nek frej ponedeljek sva z Lizo sva plezali Zgornji steber Brane s Šijo in sestopili po severni strani. O smeri nič posebnega, sva pa imeli super babji dan (družbo nama je seveda delala tudi Mia, ki naju je čakala in budno spremljala iz pasje ute na Kamniškem sedlu), ki sva ga zaključile s pivom v Kamniški bistrici.

Z Vančem sva se v sredo, oba prvič, podala proti Rušici in izbrala Direktno smer. Pri dostopu do pod stene (II) oz. do kamina se je Vanč naučil, da je treba štrik pritrditi na ruzak, drugače pade dol. Smer je lepa in solidno opremljena, tako da sva višek opreme s seboj tovorila za trening. Zadnji raztežaj pa je bil bolj kot ne borba z ruševjem. Abzajli so urejeni. Mislim oz. vem, da bom kmalu spet v teh koncih.

Naslednji dan sva z Rajkom Lotričem (AO Mojstrana) skočila na Vršič pred poslabšanjem vremena in splezala Steber ob Kamenkovem kaminu, ter ob prezgodnji uri pila pivo v Kranjski gori. Fajn je bilo.

Nazadnje urejano na 30 maj 2020, 23: 35
Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si