06 avgust 2018, 19: 34

Strah pred letenjem, Velika Mojstrovka Izpostavljeno

Napisal Gres

V petek 03.08. sva z Boštom plezala Strah pred letenjem, smer Pavleta Kozjeka in Maje Dolenc v Veliki Mojstrovki. Smer spada med tiste, ki so na žalost malce pozabljene. Mogoče tudi zaradi tega, ker skice za to smer ni, obstaja le približen vris, ki nama je dobro služil pri potovanju čez strmo steno. Potovanje pa ni bilo kratko saj sva v steni prebila 11ur. Smer ponuja krasne prehode v večinoma zelo čvrsti skali za povrh pa še odlična izpostavljenost. Najdejo se tudi krusljiva mesta ampak ne pokvarijo celotne avanture, k večjem dodajo vrednost.
V spodnjem delu sva se malce lovila, ker je možnih veliko variant. Sva pa v sredinskem delu lepo ujela smer in našla tudi kak klin. Do vrha sva jih v smeri naštela 8, enega dodala tudi sama. Večino varovanja se da urediti z metulji a brez klinov preprosto negre. Ocena nekaterih delov se nama je zdela malce nizka sploh v izstopnih zajedah. Smer ocenjujeva VI/V.
Kot je Pavle napisal "Plezanje je lepo, tako da bi smer zaslužila kako ponovitev" se s tem strinjava in smer toplo priporočava.

Nazadnje urejano na 06 avgust 2018, 23: 55

3 komentarji

Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si