28 december 2018, 09: 07

Dolkova špica JV raz Izpostavljeno

Napisal

Matjaž kliče če bi šel z njim pa člani AO Rašica v hribe. Vprašal sem kam, pa pa koliko višincov? Pa prav on, da gremo skor na 2600. Jst pa, da ga pokličem nazaj, saj sem mel v mislih kako krajšo turco =). Nič, na koncu smo itak vsi vedli, da bom tudi jaz šel. 

Tako smo se dobil pri AO Rašica z Jerotom in Angiejem in se odpravili v Vrata. Snega v vratih je le za odtenek, se ga pa nekaj nabere do bivaka. Nato smo se začeli vzpenjati na Dolkovo špico, kjer pa seveda snega ni bilo v presežkih, saj sonce nabija direkt teb v butico. Po kakih 2,3 urah smo bili na prvem vrhu brez večjih posebnosti. Nadaljevali smo po grebenu na Dolkovo špico. Na sestopu smo srečali še 3 člane AOR, s katerimi smo nato skupaj sestopili v dolino. Meni je bila tura dolga (8 ur) in ne preveč utrujajoča. Kar mi je delalo največ preglavic, je bil desni gležen naslednji dan. Očitno derez + skale nisem vajen, saj sem rabil 2 dni, da me gležen ni več bolel. Jebiga sem pač štorast. =) 

Razmere: Do bivaka shojeno, sneg se začne nad gozdno mejo. JV raz sneg ima, a tam kjer je potrebno poplezati I/II, je tist sneg sam v napoto. Sestop (tudi slikan) je dovolj dobro zasnežen. 

Nazadnje urejano na 28 december 2018, 09: 51
Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si