28 december 2018, 18: 34

Prisank - prijetna zimska tura Izpostavljeno

Napisal

Na turo smo se spravljali kot "pijan scat" ... No, na koncu sva pristala z Jelenkotom in zmenjena, da greva pogledat grape v Malo Mojstrovko, do katerih prideš s smeri NŠG. Na vršiču sva gledala Prisank (2547 m), ki naju je narajcal ravno dovolj, da sva spremenila načrte. Pa še pozimi noben ni bil tam. Gor sva šla po grebenski, dol pa po južni strani. Na vrhu sta naju pozdravila še sonce in veter, na poti pa kozorogi in gamsi. Razmere na poti: Grebenska planinska pot je bila shojena in skorej povsem snežna. Mestoma je bilo potrebno malo popraskat. Sicer pa nič posebnega. Je bila pa sestopna grapa do južne poti zelo lepo zalita in predelana in tako za sestop super. Bilo je lepo...

Če si na družinskem dopustu, nimaš plezalne robe in bi šel nekam hodit in se ne bi totalno uničil, da lahko zveer še pečeš piškote in pomivaš posodo ..., potem je Prisank zelo primerena izbira, pa še dosti visoko prideš za dobre razglede.

P.S.: Slapovi pod Prisankom izgledajo zelo solidno narejeni, Luciferju pa še nakaj manjka. V Tamarju je tudi nekaj ledu ;-).

P.P.S.: Slike so mal na random nametane. Za filing bo :-D.

Nazadnje urejano na 28 december 2018, 18: 43
Rok Zaletel - Željo

Sirota mila Jera

Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si