31 avgust 2017, 12: 56

Krobath-Metzger v Trbiški Krniški špici (Miss Julijcev) Izpostavljeno

Napisal

Štirje železničarji (David, Marjeta, Marko in moja malenkost) smo se zbrali v petek, da odrinemo v te prelepe in samotne kraje, da preverimo, ako so res tako lepi, če je skala res tako trdna in voda tako mrzla kot pričajo legende. 

Že v večernem mraku smo otovorjeni s težkimi nahrbtniki odpravili po dolini Mrzlih vod proti bivaku, v katerem smo nameravali prespati, zavoljo bremena se nam je verjetno zdela pot daljša kot bi se nam sicer, zato smo bili prepričani, da smo šli mimo bivaka in da je najbolje, če zaspimo kar na lepi jasi ob poti in se ob jutranji svetlobi usmerimo proti naši smeri. Zjutraj smo ugotovili, da smo spali cca 100m pred bivakom in da je naš raz čisto blizu. Med pitjem jutranje kave sta mimo pribrzela še Robi in Špela, to pa je tudi vse kar se je posebnega zgodilo na tej turi :) .

Potem smo plezali, hodili in še malo hodili. Tako dolgo hodili, da smo večerno pivo v dolini zamudili :( .
Aja pa še par besed o smeri:

Res je lepotica, zraven zgornjega dela, ki ponuja neverjetno kompaktno skalo ob dobri izpostavljeosti in nizki težavnosti, se mi je še posebno dopadel kamin v spodnjem delu. 

Smer smo v maniri klasičnega alpinizma zaključili na vrhu gore in si tako prislužili še dodatne razglede. Splačalo se je. 

Opremljenost smeri ni slaba, sidrišč je dovolj in so na dva klina(včasih tudi več), pa tudi vmes se kar najde kak klin. 

Upam, da sem z opisom koga pritegnil k plezanju te smeri, ker je res vredna obiska.

Avtor prispevka: Vanč

Nazadnje urejano na 31 avgust 2017, 12: 27
Rok Zaletel - Željo

Sirota mila Jera

Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si