18 oktober 2020, 09: 26

Iz poletja v zimo Izpostavljeno

Napisal
Če sm prejšnjo soboto pretegovala ude v južni steni in se sprehajala v kratkih hlačah je bila ta sobota čisto nasprotje.
No, pred poslabšanjem vremena sva se z Gašperjem 10.10 odpravila v Bele vode pogledat če je Diretissima res tako lepa kot vsi pravijo. Pa se kar strinjava. Bele vode res ne razočarajo edino prekratke smeri imajo. Zjutraj na dostopu se je sonce še sramežljivo skrivalo za oblaki, ko pa sva spravljala opremo nase je začelo lepo segrevat steno. Ker ne maram prvih cugov ga z veseljem predam Gašperju. Potem pa dolomitska strmina, šalce do komolcev, še en cug in je resne plezarije konc. Sicer pa tudi poplezavanje II postreže z izvrstno skalo in kmalu sva na vrhu. Ker je popoldne napovedano poslabšanje, mene nekako ne mika v še eno smer, oblaki pa tud že zakrivajo sosednje vrhove raje sestopiva nazaj do avta. Rahlo žalostna ampak vesela, da sva izkoristila zadnje lepe dni za plezanje v skali. Fajn je blo.
Naslednja sobota pa v znamenju zime. Načelnik je zavrnil moje povabilo na Malo mojstrovko ker ni prišel v svojo Martuljško rezidenco, regije pa so se zaprle. Oh kako je fajn bit gorenc:).Pokličem Sebata, pa reče-ja pa pejva in popoldne kreneva proti Vršiču. Presenetljivo mirno je, skor nikjer nobenga. Zaženeva se gor po melišču, js skor crknem Seba pa še kr gon k da ma turbo pogon. Vmes pogruntava da ni šans za smučat, edin če čš dile uničt, pa z grebenca vrževa uč na pripravniško, eh tle tut ne bo še nč. Sneg je južn, derez ne rabva, cepin je za oporo, zahaklaš ga lah pa sam v melišče pod snegom. Na vrhu vsak s svojo čutarco šnopca rešujeva svet, gledava kaj bo letos vse treba presmučat, kaj nama ni ratal splezat letos, vmes prleti še en fantič, ki je žou zamudu sončn zahod potem pa začne bit mraz pa temno in sestopimo. No za dol je šlo hitrej, po rit skor do podna. Men se je kar smejal pa vriskal k sm pogruntala da je zima spet nazaj. Juhej. Prava zima sicer še pride(upam), je pa fajn občutek tišine in mira v gorah, pa skoz te mal zebe, pa lepo je.
No, neki sm mogla napisat k je taka revšna tle gor. Če bo pa kdo po gorenjskem vandral nej pa le pokliče ? Se ga!
Prijavite se za komentiranje
© 2022 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si