10 maj 2022, 21: 05

Penjači v Paklenico! Izpostavljeno

Napisal

V sredo, 27.4., smo Doli, Dino, Žličko, Tilen, Vesna, Kričiriči in jaz odpravili v Paklenico (jaz sem v petek zvečer šla, zamenjal pa me je Rok M.). Kljub temu, da je avto 2 (moj Punto) štartal dobro uro prej, je bil avto 1 (Markova BMV mrcina) le malo za nami na cilju. Stene so od daleč zgledale precej prazne, čakale so na naš napad. Vesna, Tilen in jaz smo se podali v Frankenstain in Spitbull, Žličko in Dino Bračno, Kričiriči in Doli pa sta napadla Danajo…Potem smo se počasi odpravili do naše nastanitve. Ker smo v Paklenico prišli predvsem na zaslužen dopust smo si privoščili apartma in se s tem izognili neprespanim nočem zaradi močnega vetra in bojazni kdaj nas bo odpihnilo. Sprejela nas je prijetna gospa Ana z dobrim domačim žganjem. 

Torej: skupni zajtrk, kava, odhod, matranje v steni, Dinko, večerja in spanje - verjetno vsem dobro poznan potek dneva v Paklenici. No seveda ne smemo izpustiti piknika pri naših tečajnikih (pač nekako so se nam mogli prikupit, da sta jih Žličko in Dino naslednji dan peljala v njihove prve večraztežajke in jih razrešila firkanja vsaj za en dan) in obisk našega Načelnika z ekipo.

Splezali smo: Bračno, Domžalsko, Lanno del Lumache, Barba Antin, Belo rampo, (Pozabljeni raz, Pripravniski Steber, Raznorazni, Zubatec, Josipo Debelak, Oliver Dragojevic, Oprosti mi Pape, Centralni kamin, Severno rebro, Mosoraško, Flex&Rex, Frankenstein, Spitbull, Kamasutra, pixie dixie, Juha, Tinin, Danaja in pa poskus Karabore.

Skala je še vedno dobra, smeri pa lepe. Še pridemo!

Globoke misli naših plezalcev o naših počitnicah:

Vesna: Oliver, oprosti mi, ker te spet plezam

Žličko: Pakla je ko Viki krema. Sam da je Vinetou

Tilen: Komaj čakam da podoživimo izkušnjo iz Bračne v 360°. To bo najbrš kr celovečerc.

Kričiriči: Upam, da načelnik ne bo vidu časa plezanja Bračne s Tilnom. Midva sva sam Štajercem pomagala baterije Goproja zamenjat. 

Doli: Najlaž je pa dve babi v Kamasutro pelat.

Dino: Čuj, Nosoroga nikoli...če hočem drsališče grem v Tivoli, pa še gužve ne bo take.

 

Nazadnje urejano na 11 maj 2022, 22: 25

Nazadnje od Maruša Rus

Prijavite se za komentiranje
© 2022 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si