22 februar 2018, 14: 07

Led iz ''severa'' Izpostavljeno

Napisal Komandos

Prešerenov France nam je zrihtal 5 fraj dni, pa smo šli. V sredo ob 14:00 proti 7 ur oddaljenem Cognu je iz Ljubljane odpeljali poln Kozjekov kombi in dva avta. Do poznega večera smo vsi prispeli do rezerviranih apartmajev. Zaradi velikega števila smo bili porazdeljeni v dve skupini. Prva je prebivala v vasici Lillaz, izhodišče za dolino Valeille, druga skupina pa je bivala v apartmajih nižje po dolini. 

V četrtek smo se vsi zapodili v dolino Valeille, nekateri so se naplezali, drugi poskušali, tretji kopali v tolmunih, četrti tulali. Plezalo se je:Lillaz gully, Lillaz cascade,Chandelle levure, Pareri contrastanti, Tuborg, Stella artice in Gianduiotto by night. Zvečer smo s prešernim nasmeškom nazdravljali in kovali velike plane za petek. Prav vsi smo se odločili za dolino Valnontey. Zjutraj nas je pozdravilo prijetnih -13 stopinj in jasno nebo. Prikimavali smo si kot največji strokovnjaki, da to bodo pa res nore razmere. Led je bil nekje vrhunski, drugje malo manj, v bolj obljudenih slapovih so bile lično narejene stopnice, po katerih si se sprehodil. Plezali smo: Sentiero dei trol, Valmiana,Repentance super, Thoule. Za finiš petkovega dne, se nas je 12 železničarjev znašlo v slapu Vamiana in bilo je sila zabavno. Še petkove debate v dolgo noč, sosedje ki ne razumejo mladine in že je bila tu sobota.

V soboto bo pa gneča, so rekli, pa štartali ob 5ih zjutraj plezat, spet ostali smo se ob tej uri samo prevrnili na drug bok in šli ob bolj humani uri. Gneče pa ni bilo ne zjutraj ne popoldne, tako da poležavanje ni bila tako slaba izbira. Sobotni izkupiček: Patri classica, Sentiero dei trol, Pattinaggio artisctico, Cold coluar, Cascata di Patri, Candelone di Patri, Direttisima del Candelone di Patri, Acheronte. Dan smo zaključili kot se spodobi, v nedeljo pa smo izgubili motivacijo na poti do plezališča in smo si ga samo ogledali, mogoče za naslednjič. Vsi smo se strinjali, da je bilo super in bomo še prišli. 

Udeleženci: David Kozjek, Matej Gorenšek–Metek, David Lapornik, Matej Pivar, Rok Stropnik, Andraž Poljšak-Borat, Boštjan Maček-Lomačina, Vesna Meden, Franja Žist, Luka Klobučar-Klobuk, Neli Penič-Škot ,Miha Močnik-Gres, Primož Bregar-Dalenjc, Peter Bajec-Poli, Tine Ščuka, Tine Andrejašič.

 

Nazadnje urejano na 23 februar 2018, 18: 24
Več iz te kategorije: « Kamniški lepi kot Gremo nekam »

7 komentarji

 • Komentiraj povezavo Poli 12 marec 2018, 16: 43 objavil Poli

  Jasno! 30 točk ti bo Željo prištel zraven tabelce z vzponi ob koncu leta :)

 • Komentiraj povezavo Željo 12 marec 2018, 11: 20 objavil Željo

  Sem mislil, da bi zbrisal odvečne komentarje, sam veš kaj... Jih ne bom. Je tako simpatično :-D

 • Komentiraj povezavo Neli 09 marec 2018, 18: 28 objavil Neli

  Poli, ne govori. Zgrožena sem nad sabo. Potemtakem si jaz zaslužim 30 točk! :)

 • Komentiraj povezavo Poli 27 februar 2018, 07: 49 objavil Poli

  Bravo Neli za 3 komentarje :)))))))))))))))))))))) tudi ti znaš :D

 • Komentiraj povezavo Neli 26 februar 2018, 10: 22 objavil Neli

  Bravo Vesna, zdaj pa znaš! Dolgo je trajalo, ampak od mene dobiš 10 točk :)

 • Komentiraj povezavo Neli 26 februar 2018, 10: 11 objavil Neli

  Bravo Vesna, zdaj pa znaš! Dolgo je trajalo, ampak od mene dobiš 10 točk :)

 • Komentiraj povezavo Neli 26 februar 2018, 10: 10 objavil Neli

  Bravo Vesna, zdaj pa znaš! Dolgo je trajalo, ampak od mene dobiš 10 točk :)

Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si