11 avgust 2019, 17: 20

Punce (spet) v akciji Izpostavljeno

Napisal

Po uspešno izpeljanem ŽaoŽ-ju, smo punce dobile dodatno samozavest in motivacijo za plezanje v hribih. Zato ni bilo treba dolgo čakati, da smo se spet podale v stene.

V petek sva z VesnoM obiskali Debelakovo v Veliki Mojstrovki. Celo smer sem poslušala ˝Nika, ti v tej smeri dobiš vse: matičarko, vponko, lepe cuge, detajl…˝. Pa sem res imela srečo! Vesna je vlekla tiste bolj krušljive, jaz pa kompaktne cuge. No, na vrhu smeri sva vseeno sklenili, da je najlepši predzadnji raztežaj izmed vseh le pripadal Vesni. Tega bi res lahko kar plezal in plezal… Miheličev opis in skica s plezanje.net sta bila najboljša prijatelja pri iskanju prehodov, čeprav so ti kar logični. Ni kaj, Mira je imela nos!

Po turi sva se veselo vrgli v mrzlo Jasno. Vesno je nato Primož zvabil v bohinjske konce, mene pa so v Kranjski Gori pobrale Neža, Petra, Zala in VesnaI. Odpeljale smo se najljubšemu prenočišču naproti in ob pivu in mafinih praznovale Zalin rojstni dan.

Zjutraj smo si v avtu skupaj z Marjano Deržaj prepevale ˝Vozi me vlak v daljave, tja zdaj želi si srce…˝. Vlak smo zamenjale z avtom, daljave pa s cesto na Mangartsko sedlo. Srce je namreč spet želelo v stene, v JZ raz Mangarta. Smer nas je navdušila z dobrimi prijemi in stopi na mestih, kjer si jih človek zaželi. V detajlu smeri smo za oceno IV+ kar plezale. Smer se konča malo pod Slovensko potjo na Mangart, po kateri smo se povzpele še na vrh, nato pa sestopile po Italijanski poti. Skupaj z ovcami smo se vračale v dolino, ali kot je rekla Vesna: ˝Smo se šle kot ovce past˝. Tudi ta dan ni manjkal postanek pri Jasni. Petri se je mudilo domov, ostale pa smo šle v Maharajo na polnjenje zalog. Seveda je beseda nanesla na ˝Kaj pa jutri?˝. Ena dela, druga z družinskimi obveznostmi, midve z Nežo pa nič. Bela peč se nama je za vremensko bolj oblačno in ležerno nedeljsko dopoldne zdela odlična ideja.

Pa naju je naslednji dan katastrofalna cesta odvrnila od Katastrofule in sva šle raje plavat v Kredo. Ni bilo slabo:).

Ej, to je življenje!

Nazadnje urejano na 11 avgust 2019, 19: 00

Nazadnje od Nika Valentinčič

1 komentar

Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si