13 junij 2019, 13: 59

Jezerski stog Izpostavljeno

Napisal

Bolje pozno kot nikoli....

Prejšnji vikend Gres na fb objavi da bi šu plezat in lej to-dobrodošli tudi tečajniki. Zakon, to je za izkoristt in it, zmenva se za sredo.

V tork pozno zvečer pridem iz Krka. Premečem stvari iz enga ruzaka v druzga in upam da imam vse. Ker je dostop v moji domeni na hitro pogooglam Jezerski stog. Steza, levo, levo in si mislm, ajde mam to. Malo morgen. Zjutrej z Mijo letiva proti Bohinju, pobereva Gresa in se zapeljemo do Blata. S prve zadanem stezo v desno in si mislm top. Mhm, prvi problem se začne 10min kasnej ko je zaradi dela v gmajni ceu raztur. Situacijo reši Gres, ki prvi zagleda možica in nadaljevanje poti. Ajde, Joža požen naprej. Kar hitro prideva do Krstenice kjer nardiva kratko pavzo da pogledava zemljevid, ki mislim da ga imam s sabo... no... ni ga blo v ruzaku. Signala tut bl mal, tok da preverim na hribi.net da se na planini zavije levo. Uredu, nadaljujeva... na nasledni planini signala nč, situacija pa zmer bl sumljiva ker kkšnih primernih sten še ni blo na spregled. Pa dobr, greva po potki višji, kar bo pa bo. Kar je blo, je da je moja kondicija oz Joža požen mal zmankovalo in posledično je bil razgled vsakih 10m fuuul lepši. Gres se končno navečiča in stop naprej. Na vrh. Ja, naprej sva šla na vrh in po drugi strani dostopa do sten. Se tolažim da je šlo pa vsaj za kondicijo. Mijo parkiram v senco v kaminu in začneva v najbližji smeri kjer se sveti svedrovec (pizza za mamo). Skala res odlična, res uživam v plezanju.. Drugi cug grem naprej jaz (jz raz), kjer se najprej spustim po skrotju in spet poplezam na drug vrhec. Če odštejem preklinjanja čez štrik in trenja, je bila smer fajna, kar škoda da se je tko hitro končala. Že drugič se spustiva po istem sestopu in se lotiva sendvičev. Zaradi spremenljivega vremena se odločiva da za ta dan zaključiva. Po pravi poti smo hitro na planini Krstenica. Sestop si najprej vzamem res na izi, ko pa se zasliši grmenje...no smo kr pohtel :)

Ujela nas ni ne nevihta, ne dž; smo si pa v Bohinju prvošl še namakanje v jezeru in burger v Foksnerju (priporočam, top dobri!). Pa še v pravem času sva bla nazaj na ferajnovskmu sestanku.... ja tko se pa da porabt str dopust.

 

Nazadnje urejano na 13 junij 2019, 13: 17
Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si