29 oktober 2019, 11: 50

Virensova v Koglu ali na tak lep dan.. Izpostavljeno

Napisal
Še vedno z marogami na riti (-od sprejema; da ne bo pomote) sva se v četrtek v zgodnjih jutranjih urah z Izijem odpravila proti Kamniški Bistrici. Plani oziroma cilji so bili različni, vendar v osnovi dve splezani smeri. Zaradi dela na cesti parkirava malo nižje in se odpraviva proti Koglu. Od spodaj zgleda reeees daleč. Glede dostopa sva imela različne informacije, vendar se nekako za nosom odpraviva kar naravnost proti eni steni nižje od Kogla. Ker nekje zmanjka potke in se stene postavijo pokonci, sva za popestritev že na dostopu plezala neznano smer (ki je drugače tudi navrtana). Nad splezano prvo smerjo pod steno Kogla opaziva navezo, ki sva jo prehitela na parkirišču... Ja nič, midva sva pa zato že eno smer splezala. Tako sva do stene potrebovala nekoliko dlje, okoli 3 ure.
Ker je bila Virensova že druga smer tega dne, sva se strateško odločila da bo s tem cilj tega dne dosežen in si lahko vzameva čas in uživava v smeri in soncu. Žreb je določil da lahko izbiram in glede na videno sem si vzela prvi cug. Cug sem raztegnila čez dva lepa raztežaja. Naslednji cug se je čez podrtijo prebil Izi, in zaradi nesorazmernosti skice, štantal pod prečko. Ker se čez prečko naredi kar veliko trenja, je bil tudi moj naslednji cug kratek. Skratka dolga zgodba drugega dela smeri na kratko: ostale cuge sva si še pošteno razdelila in si na vrhu čestitala. Lepa smer, v drugem delu s konstantno težavnostjo (če jo plezaš kot prvi).
Sestopila sva čez Gamsov sket, se je pa korak občutno pospešil, ko sem omenila da v avtu čakata dve piksni piva.
Dan sva zaključila še na pici in dodala da na tak lep dan se pa splača bit frej ja :)
P.s: ker sem doma pozabila telefon, je slikal samo Izi... če slučajno iz tega še ne sklepate očitnega.... vam povem da bo ta prispevek tudi ostal brez slik :)
Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si