06 avgust 2019, 19: 32

Mala Mojstrovka in Debela peč 1. Izpostavljeno

Napisal

Planiranje je obrodilo sadove in tako se v soboto zjutraj z Nino odpraviva v Kranjsko goro. Po jutranji kavici pri Urški in Milošu, se odpravimo na Vršič. ¾ ure hoje in že smo pod vstopom v Severni raz Male Mojstrovke. Moje začetno veselje in dobra volja, sta se razblinila kot milni mehurčki, ko sem v steni opazil prve svedrovce. Milošu pa je dobra volja izginila nekoliko kasneje, ko je moral izbijat moje kline. Svedrovcev namreč nisem hotel uporabljati. Kljub temu smo lepo napredovali. Nina in Miloš sta ob vzajemni pomoči kar hitro plezala za mano. Na vrhu smo ocenili, da smo se v smeri imeli zelo lepo in smo vsi uživali. Smer nas je zadovoljila, prav tako kvaliteta skale in sklenili smo, da smer priporočimo tudi ostalim, ki je še niste splezali.

Seveda dneva nismo zaključili s plezanjem. Ampak s piknikom, ki se je zavlekel dolgo v noč.

Hvala Miloš in ohrani to lepo navado!

 

Objava na FB ni prinesla nekega posebnega zanimanja. Vendar se je proti večeru vseeno našla oseba, ki je pokazala interes po plezanju. Tako so se začela dogovarjanja in v ponedeljek se ponovno peljeva proti gorenjski, čeprav sva komaj v nedeljo od tam prišla. Namenila in splezala sva Sekločevo smer in do vrha nadaljevala po Jesih- Potočnik.

Močna jutranja rosa in velike mokre lise na nekaterih delih osrednje stene Debele peči, so nakazovali, da bi znalo biti mokro tudi v smeri. Prav to se je kasneje tudi izkazalo v Sekločevi, ki poteka kar precej po zajedi ali tik ob njej. Tudi trave so očitno letos moj spremljevalec. Vendar sva po začetnih težavah in obotavljanju nekoliko izven prave smeri, le zalaufala in ujela taprav ritem. Če bi izvzela mokroto, bi smer ocenila za lepo, tudi težave niso prehude, kljub precejšnji strmini.

V štiricah Jesih- Potočnik pa sva naravnost uživala. Kar prehitro jih je bilo konec in vrh Debele peči je bil pod najinimi nogami.

Sledil je še sestop po lovski poti, ki pa se je obema zdel glede na opisano časovnico v vodničku, kar precej našpičen. Kljub precej hitremu sestopu, sva časovnico ujela za rep. Osebno bi časovnico povečal na 2 uri normalnega sestopa. Aja, pozabu povedat. Z mano je bil Toni.

Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si